top of page

Panasonic Energy: Okay!


Panasonic is de grootste batterijenproducent van de wereld en heeft in haar fabriek in Tessenderlo verschillende productielijnen. In de vestiging Panasonic Energy Belgium zijn tevens een aantal logistieke en administratieve afdelingen gelokaliseerd die het productieproces moeten ondersteunen. Om de productie mogelijk te maken zijn verschillende communicatiekanalen met interne én externe partijen nodig.

Tien jaar terug, in 2001, werd aan Vincent Willems, huidig zaakvoerder van StepOne de opdracht gegeven een inventaris te maken van de communicatienoden. Het resulterende rapport had daarenboven als doelstelling de stappen te bepalen voor de uitbouw van een veilig communicatienetwerk met externe partijen. Aansluitend gaf Panasonic de opdracht de koppeling met het internet en het wereldwijde intranet te realiseren.

De uitwerking vereiste de integratie en dimensionering van verschillendebeveiligingscomponenten. Zo bouwden we ondermeer een firewall oplossing. Het interne netwerk zelf werd opgedeeld in logische delen met adequate toegangsrechten. Tegelijkertijd stelden we een open source proxy systeem met authenticatie en de nodige toegangscontrole op om het internet op een beveiligde wijze open te stellen voor de medewerkers.

Meer dan tien jaar later zorgt StepOne nog steeds voor de goede werking van de systemen zodat de interne en externe elektronische communicatie optimaal verloopt. Uiteraard zijn de noden in de loop der jaren toegenomen en is onze architecturale netwerkkennis verschillende keren gechallenged. Verschillende aanpassingen aan de opstelling zijn daarbij steeds nauwgezet en met de grootste zorg uitgevoerd met minimale downtimes. Dank zij ons kan Panasonic een decennium lang accuraat en zorgeloos batterijen produceren: een mooi bewijs van ons kunnen op ICT-vlak!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page