top of page

Extranet voor CMS DeBacker


CMS DeBacker is een Belgisch advocatenkantoor met vestigingen te Brussel en Antwerpen. Het kantoor is gespecialiseerd in het leveren van juridische diensten aan ondernemingen. CMS DeBacker bestaat ruim dertig jaar en telt 85 advocaten. Het maakt tevens deel uit van een Europese groep van negen vooraanstaande, zelfstandige advocatenkantoren, wat hen toelaat om een optimale internationele juridische en fiscale dienstverlening aan te bieden.

Een vlotte juridische dienstverlening aan bedrijven vereist vandaag de dag een optimale communicatie met de klanten. Email lijkt hiervoor het meest geschikte en toegankelijke kanaal, maar vaak is het onvoldoende. De confidentialiteit en de traceerbaarheid zijn immers in veel dossiers belangrijk. Ook de centrale raadpleegbaarheid door verschillende personen tergelijk is voor DeBacker een basisvereiste. Het idee bestond erin om een aangepaste “online collaboration tool” te gebruiken waar documenten, kalenders en korte opmerkingen via een webomgeving gedeeld worden.

Ons oog viel op het “open source” documentenplatform Alfresco. Die tool voor enterprise content managment (ECM) wordt sinds 2005 gebouwd door specialisten uit de documentenwereld en bestaat in twee uitvoeringen: Alfresco Enterprise en Alfresco Community. De laatste versie kan men vrij downloaden en biedt voldoende stabiliteit voor de gangbare toepassingsgebieden. StepOne customiseerde de omgeving en voorzag een aangepast documentenmodel zodat de informatie op een veilige manier vanuit het bedrijfsnetwerk onderhouden kan worden, zowel via een netwerkschijf als een webomgeving.

Daarnaast ontwikkelde StepOne op verzoek van CMS DeBacker een vereenvoudigde klant- en gebruiksvriendelijke website op basis van het extJS framework en PHP. Vanzelfsprekend werd het geheel voorzien van de nodige beveiliging zodat gegevens via het klantenplatform zonder risico’s uitgewisseld kunnen worden.

In dit project kon StepOne haar troeven uitspelen als ontwikkelaar van nieuwe oplossingen op basis van open source software, al dan niet in combinatie met kennis van het benodigde systeembeheer.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page