top of page

Betoncentrale ARW versie 2.0


ARW (Aclagro Recycling Wondelgem) verwerkt bouw- en slooppuin en hergebruikt de geproduceerde granulaten in haar betoncentrale voor de productie van zandcement, schraalbeton en gestabiliseerde steenslag. De betoncentrale, die sinds 2000 in gebruik is, werd eind december 2010 grondig geactualiseerd en gemoderniseerd. De sturingwerd volledig vervangen en is gebaseerd op een oplossing van het Oostenrijkse Dorner, een wereldwijde specialist in betoncentrales. De opvolging en praktische uitwerking werd verzorgd door het Nederlandse Wires.

StepOne stond in voor de volledige opvolging van het ICT-verhaal. Eerst en vooral werd op onze inzichten een beroep gedaan om een selectie te maken uit de potentiële leveranciers. Voor een optimale werking is het immers belangrijk dat alles degelijk geïntegreerd wordt in het bestaande netwerk. Het aangeboden informaticamateriaal en de ondersteuningsmogelijkheden werden daarbij als belangrijkste criteria gehanteerd.

In tweede instantie, maar daarom niet minder belangrijk, was er de analyse van de aangeboden softwareoplossing. De sturing van de betoncentrale maakt immers dat ook de software tools die de productie ondersteunen mee vervangen moeten worden. De toepassingen van Dorner voor het beheer van de producten, klanten, transporteurs en de aanmaak en verwerking van bestellingen en bonnen werden onder de loep genomen.

Ten slotte zorgde StepOne voor de naadloze integratie van de oplossing in de administratieve applicaties van Aclagro. Daartoe werden import-en exporttoepassingen geschreven die een vlotte uitwisseling van data tussen de administratieve backoffice en de front office van de betoncentrale mogelijk maken. Als kers op de taart maakte StepOne een volledig facturatiepakket inclusief een prijsafsprakentoepassing die een correcte en eenvoudige verwerking van de afhaalbonnen in een handomdraai mogelijk maakt.

Ook wat industriële toepassingen betreft staan wij ons mannetje dankzij een brede en geïntegreerde behandeling van ICT-uitdagingen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page