top of page

Duidelijke afspraken voor SBAT


SBAT organiseert in Oost-Vlaanderen technische autokeuringen in tien keuringscentra. Jaarlijks worden er meer dan 200.000 voertuigen op technische aspecten gecontroleerd. Die keuringen vinden zowel overdag als ’s avonds plaats en kunnen nu ook op afspraak. De klant kan online via de website een afspraak maken voor een controle. Door zich op het afgesproken tijdstip aan te bieden, kan de klant heel wat tijd besparen. Deze klantgerichte oplossing wordt dan ook erg gewaardeerd.

Om de afspraken in goede banen te leiden zijn aan de keuringscentra elektronische informatieborden opgehangen. De borden van de leverancier Westerstrand tonen afwisselend verschillende schermen met vaste en dynamische informatie. Zo worden mededelingen over het aanbod, de openingsuren en de vereiste documenten bij de keuring duidelijk leesbaar vertoond. Ook krijgt de klant steeds de acteule lijst van de gemaakte afspraken te zien.

De lijst met de nummerplaten wordt in realtime uit de afsprakendatabase gehaald, opgemaakt in de gewenste vorm en in de diareeks geïntegreerd – en dat uiteraard met de correcte gegevens per vestiging.

StepOne ontwikkelde voor SBAT de nodige tools om per vestiging verschillende bordenreeksen te kunnen opmaken. Het opstellen van de diavoorstellingen gebeurt flexibel met een grafische beheerstool waarbij via het ontwerpen van flowcharts vaste teksten uitgebreid kunnen worden met plaatshouders voor de nummerplaten uit de afsprakenlijst. Verschillende sequenties kunnen ontworpen en ingepland worden voor een vertoning via een kalendersysteem. Die tool is ontwikkeld in C# en maakt de koppeling tussen de afsprakentabellen en de database die de keuringslijnen beheert.

StepOne realiseerde eveneens in C# de Windows Service die vanuit de hoofdzetel de te vertonen borden aanmaakt en doorstuurt over het netwerk naar de diverse keuringscentra. De uitdaging bestond erin informatie uit verschillende soorten databases te combineren en de bedrijfslogica van de afspraken te vertalen naar een werkbare en betrouwbare dienst – en dat ondanks de krappe timing.

Het eindresultaat is een mooi staaltje van onze kracht om degelijke tools te maken voor complexe problemen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page